2018. 05. 14.

blogposzt_0514.jpg

Mikor húzzák fel az edzőcipőt még a hobbifutók is? Hát persze, hogy tavasszal! Lépj ki te is a komfortos konditermedből, és tedd át az edzéseid színhelyét a szabadba! A legjobban kifizetődő bérleteket a természet kínálja: a friss levegőn végzett mozgás nem kerül semmibe, de annál többet nyersz vele! 


1. Égess több kalóriát!

Ha kimozdulsz a konditeremből, gyakran megnő az aktív sportolással töltött idő, ráadásul ez fel sem tűnik: ha a természetben futsz, csak úgy repülnek a percek! Gondolj bele, ha az edzéseidet mostantól a szabadban végzed, az utazással és az átöltözéssel sem kell bajlódnod. A megemelkedett mozgásidő tehát több elégetett kalóriát eredményez. És akkor még nem is beszéltünk a jóleső napsütésről, ami szintén serkentően hat a kalóriaégetésre, mivel így az anyagcseréd is hamarabb beindul.


2.  Stresszoldásra vágysz?

A Glasgow Egyetem kutatói kimutatták, hogy a szabadtéri testmozgásnak 50 százalékkal több pozitív hatása van a mentális egészségre, mint a konditeremben végzett gyakorlatoknak. Bizonyított, hogy a zöld területen történő sétálás, futás, kerékpározás vagy bármi más kültéri sport csökkenti a stresszt.


3. Töltődj fel természetesen!

Ha szabadban sportolsz, a természetben átélt mozgás örömén túl értékes D-vitaminhoz is jutsz. Számos tanulmány kimutatta, hogy az élsportolóknak magasabb a vitamin szintjük, s ennek a szabadban való edzés lehet az oka. A friss levegőn végzett mozgás különösen fontos a túlsúlyos embereknek, mivel ők gyakrabban szenvednek D-vitamin hiányban.


+1.Tipp, hogy megelőzd a sérüléseket!

A szabadban végzett edzések ugyan kötetlenebb hangulatban telnek, ám a sportsérülésekkel továbbra is számolnod kell. De ha mozgás előtt alaposan bemelegítesz, hatékonyan csökkentheted a serülések kockázatát. Ebben segít a nicoflex medi forte krém, sőt, használatával fokozhatod az eredményességedet is, mivel a krém növeli a bekent terület vérellátottságát. 

Author Teszt

Az oldalon sütiket használunk. Erre vonatkozó szabályzatunkat itt olvashatja.

nicoflex.hu