2018. 08. 09.

10 tipp, hogy lefusd életed első 10 km-ét! Vendégszerzőnk, WellAti írása.

IMG_4180.JPG

Mindenkinek van egy sztorija arról, hogyan is kezdett el futni, hogyan küzdötte át magát az első kilométereken. Talán arra is emlékszik, amikor már egyben le tudott kocogni 3 kilométert, belesétálás nélkül. Mindenki boldogan tekint vissza arra a pillanatra, amikor meglett az első 5k, aztán szinte repült, amikor életében először lefutotta a bűvös 10-est. Ezt kívánom Neked is, és ebben szeretnélek segíteni!


Jöjjön a 10 tipp, avagy ahogy én kezdenék neki:


1.     Az első futások alkalmával váltogasd a sétát a futással, majd edzésről edzésre egyre több sétát hagyj el a futás javára.

2.     Nem szégyen akár 1-2 kilométerrel kezdeni, járni sem ment azonnal.

3.     Mindig hagyj ki legalább egy nap pihenőnapot két futás között.

4.     Heti 2-3 futás ideális a kezdéshez.

5.     Tartsd be a 10-15 százalékos szabályt, azaz sem a heti összmennyiséget, sem a leghosszabb futást a héten nem emelném többel, mint 10-15%.

6.     Hallgass mindig a testedre!

7.     Melegíts be a futás előtt sétával is.

8.     Ha már elkezdted a futást és már le tudsz futni egyben egy 5 kilométert, akkor jó úton vagy! Így tovább! De innen még sok türelem és kitartás kell, hiszen ezt is lépésről lépésre kell felépíteni.

9.     Minden futás után nyújts le alaposan!

10.Ne kapkodj!

Tippjeim főként teljesen kezdő, vagy a futással kacérkodók számára lehetnek igazán hasznosak. De többen magukra ismerhetnek a tanácsok olvasásakor azok is, akik már futnak egy ideje s eljutottak az első mérföldkőig. Ugyanakkor nekik is fontos a türelem, a tudatosság és a növelés mértékéről szóló gondolatok.

Tehetséges edzők és sportolók

Trábert Attila a WellAti facebook és Instagram oldalak tulajdonosa, WellAtiRun közösségi futások szervezője. Ugyan nem edző, de egy lelkes futó, aki a saját hibáin keresztül jutott el a sikerekig, s azóta is tanul, fejlődik minden edzéssel.  

Author Teszt

Az oldalon sütiket használunk. Erre vonatkozó szabályzatunkat itt olvashatja.

nicoflex.hu