2017. 07. 24.

Sajnos rengeteg legenda kering a gyors és hatékony izomnövelés körül, melyek sokszor nem hogy segítik, egyenesen hátráltatják a fejlődni vágyókat. Ezért összeszedtünk nektek 5 igen gyakori tévhitet, amit olvasás után jobb azonnal el is felejteni.    

 

1. A mindennapi edzés hamar meghozza gyümölcsét

Hát, sajnos ez nem így működik. Az izmok nem az edzés, hanem pont a pihenés alatt fejlődnek. Persze ehhez előbb le kell menni a terembe, de maximum heti 5 alkalommal (kezdőként 3-4). A két pihenőnap egyikén menj el futni, esetleg úszni, de kondit ilyenkor el kell felejteni. A kevesebb néha több, és ez jelen esetben nem is lehetne igazabb.

 

2. Csak az izom számít, nem az erő

Márpedig a kettő csak együtt működik. Sőt, a fokozatos terhelés az izomnövelés egyik kulcsa. Ha ugyanazokat a gyakorlatokat végzed, ugyanolyan ismétlésszámmal, egy idő után már nem fogsz fejlődni, hisz a tested megszokja a terhelést. Ha úgy érzed tehát, hogy pár tárcsát még elbír az a rúd, vagy ha az ismétlésszámot tudod még növelni, ne fogd vissza magad! Persze fő a fokozatosság…

 

3. Célok nélkül is lehetsz eredményes

Ez akár igaz is lehet, de kizárólag rövid távon. Hisz hogy akarsz elérni bármit is, ha nem lebeg semmilyen cél előtted? Az nem elég, hogy izmos akarok lenne, vagy, hogy le akarok fogyni. Konkretizáld a dolgokat, és gondolkozz határidőkben, de maradj a realitások talaján! 20 kiló izmot nem egy hónap alatt fogsz felszedni…

 

4. Két sorozat között csak 30 másodpercet lehet pihenni

Igen, de ez kizárólag a szálkásítás időszakára vonatkozik. A rövidebb pihenő növeli az teljes edzés intenzitását, és a terhelés idejét, így több kalóriát is éget. Erő- és tömegnövelésénél viszont érdemesebb nagyobb, 2-3 perces szüneteket tartani, mert a nagy súlyokkal való edzésnél az izmok jobban regenerálódnak, ami teljesítményedet is megnöveli. 

 

5. A bevált edzésterven nem kell változtatni

Erről már esett szó, de nem lehet eléggé hangsúlyozni: a test nagyon jól alkalmazkodik az ugyanolyan mértékű terheléshez, amit időnként ki kell zökkenteni ritmusából. Teheted ezt edzésről edzésre, vagy ciklusonként, kéthavonta, a lényeg, hogy soha ne ragadj le egy jól bevált gyakorlatsornál!  

 

Author Teszt

Az oldalon sütiket használunk. Erre vonatkozó szabályzatunkat itt olvashatja.

nicoflex.hu